Kanervia kesämekossa

Postipaketin saaminen on lähes poikkeuksetta mukavaa, mutta erityisen iloinen olin löytäessäni paketista Kaverini Sellan uuden Kanerva-trikoon. En koskaan kyllästy ihailemaan Suomen luonnosta löytyvää, osin hyvin yksinkertaistakin, kauneutta, jota myös tämä kuosi henkii. Ei ollut ollenkaan vaikea päättää, mihin tämä kangas päätyy – kuuluvathan Suomen kesään kukat, mekot ja etenkin kukkamekot. Vaikka minä en olekaan tottunut kukkamekon käyttäjä, saan onneksi ommella niitä sekä lähipiirin lapsille että tilausompeluna.

Jos mahdollista, pyrin esipesemään uuden kankaan. Laadukaskin kangas kutistuu usein hieman pesussa, joten voin välttää valmiin vaatteen kutistumisen kankaan esipesulla. Uusi vaate on myös mukavampi pukea ylle, kun mahdollisesti tehtaalla jääneet kemikaalit ja ylimääräiset väriaineet on pesty pois. Toki joskus tekisi mieli päästä heti ompelutöihin, mutta tämä pieni välivaihe varmasti palkitaan myöhemmin.

Joskus minulta on kysytty, miksi leikkaan kankaan oikea puoli ylöspäin. Minusta tämä on kaikkein paras tapa, jotta näen kohdistaa kuosissa olevat kuviot ja saan helposti siirrettyä kaavassa olevat merkit jäljennöspaperin avulla. Ompelu sujuu paljon vaivattomammin, kun merkinnät ovat tarkasti paikoillaan.

 

Usein vaatteen valmistumisen jälkeen kangasta on jäljellä pieniä suikaleita, joista tykkään tehdä muun muassa erilaisia asusteita ja hiuskoristeita. Tällä kertaa paininjalan alle päätyi ruusukepanta. Leikkasin ylijäämäkankaasta noin kolme senttimetriä leveää nauhaa suunnilleen metrin verran ja ompelin keskelle Framilon-nauhaa kankaan poimuttamiseksi. Tämän jälkeen kiersin nauhan tavallisen hiuspannan tapaan tehdyn kappaleen päälle ja ompelin kiinni. Tämä vaatii jonkin verran näpertelyä, mutta vaiva palkitaan käyttäjän ihastuneilla huokauksilla. Miten hienoa onkaan nähdä se suuri ilo, kun lapsi pukee ylleen uuden kukkamekon, ihastelee frillahihoja sekä selän ristikkoa ja nauttii kesän lämmöstä!

Lisää muun muassa ompelutöitäni löytyy Instagramista ja Facebookista tililtä @kotoosta.

 Kanerta- trikoo löytyy TÄÄLTÄ