Suo- maalauksesta julisteeksi

Maalaustarina kuvin julisteesta Suo.

Suo- maalaus 50x70 juliste

Heti ensimmäisenä haluan näyttää tässä jo valmiin julisteen, kuva ylh. Kun katsot seuraavia kuvia, huomaat selkeän värieron, tämä johtuu useasta syystä: puhelimen kamera, valaistus jne.

Ja sitten itse maalaamiseen!

Kun inspiraatio iskee, yleensä illalla, mietin mielessä miten maalaisin jonku teoksen. Saatan katsella inspiraatiokuvia joko väreistä, tekniikasta tai maisemista. Selaan paljon erilaisia maisemakuvia ihan vain imeäkseni itseeni paljon muotoja ja värejä. Kävelisin teitysti mielelläni näissä maisemissa itse, mutta ainahan se ei ole mahdollista. :) Usvametsä maalauksen idean sain lapinreisssulta, sillä lähes samanlaisessa maisemassa tuli käveltyä.

Suon maalaaminen palettiveitsellä

 Tämän teoksen värimaailmana toimi viljapelto, tai usvainen aamurusko. Aloitan työt ensin maalaamalla taulupohjaan pohjavärin leveällä pensselillä. Sen jälkeen jatkan työtä usein veitsellä, kuten kuvassa ylhäällä näkyy. Palettiveitsen jälki on melko abstraktia, tykkään siitä ettei jälki ole liian esittävää. Puut olen tehnyt taakse pienemmällä pensselillä, mutta nekään ei ole mitenkään liian esittäviä, mutta erottaa että ovat puita.

suon maalaaminen pesusienellä

Tässäkin työssä on useampi kerros. Ensin veitsellä taakse heinää, sitten pesusienellä päälle usvaa. Jälleen veitsellä heinää ja sitten taas pesusienellä usvaa. Pesusientä kokeilin ensimmäisen kerran Kuusikossa- työhön jo vuonna 2015, kun aloin enemmän maalaamaan. Rakastuin pesusienen jälkeen, tämä on siis ihan tavallinen marketista ostettu lasten pesusieni, jonka katkaisin saksilla puoliksi.

suo- maalaaminen

Kuvassa ylhäällä heinikon lisäämistä palettiveitsellä. Hyvin karkea mutta hauska jälki. Palettiveitsejä on myös hyvinpaljon erilaisia, mutta käytän yleensä tätä samaa pitkäkärkistä veistä.

suopursuja

Viimeisenä lisäsin kuvan alalaitaan suopursuja pensselillä. Näiden päälle alas tuputin pesusienellä vielä vähäsen usvaa.

Valmis maalaus

Kun maalaus on valmis, vien sen valokuvaamoon kuvattavavaksi, jonka jälkeen käsittelen kuvan julistetiedostoksi tietokoneella. Kuvan värien säätäminen on työlästä ja näistä maisemista otan useamman koevedoksen ennen kuin laitan julisteen lopullisesti myyntiin.

koevedokset

Prototyyppejä työhuoneella, kuva ylh.Kuva otettu kännykällä ja sävyt ovat hiukan väärät.

Julisteet painetaan Vihannissa kotimaiselle paperille. Saatuani julisteet painosta, pakkaan ne yksitellen postitettaviin putkiin/pakkauksiin.

varsinainen juliste

Koska julisteiden kuvaaminen on todella haastavaa, värien toistuvuuden kannalta, laitan myyntikuviin aina kuvan painotiedostosta. Ylhäälläolevassa kuvassa on siis käytetty kuvaa, jolla juliste painetaan. Julisteen sävyt voivat vaihdella himppusen- mutta silmämääräisesti sävyt ovat nuo. Kun kännykällä räpsii kuvia eri valaistuksissa, sävyt vaihtelevat suuresti, mutta silmä näkee teoksen tällätavoin luonnollisessa ympäristössään.

Kun katson työhuoneeni seinällä painosta tullutta julistetta, näen sen sävyt lähes samanlaisina mitä ne ovat tuossa ylhäälläolevassa kuvassa. Painokone haalentaa hiukan sävyjä, mutta ei liikaa.

Myös alkuperäisen maalauksen väri on lähempänä tätä painotiedostoa, eli myytävää julistetta.

Tästä teoksesta löytyy jo myytävä juliste täältä: https://kaverini.fi/products/suo

Kuinka kauan minulta meni tähän sitten aikaa. Maalaaminen oli melko nopea vaihe, muutamia tunteja kahtena päivänä.  Kolmantena päivänä kuvaus ja neljäntenä kuvien muokkaus. Muokkauksen jälkeen painoon ja odottelin useamman päivän vedoksia. Laitoin taas painoon uudet versiot ja nyt varsinaiset julisteet ovat jo varastoon matkalla! Maalauksesta julisteeksi- riippuen työstä, kestää n. 7-25 päivää.  Useammat päivät noista on toki odottelua, ja sillävälin teen kaikkea muuta työtä!

Ihanaa pääsiäisviikkoa kaikille!